Lucht om in te leven, wonen en werken

Wanneer is het belangrijk om ons in te schakelen? U herkent er 1 of meer:

  • Hoofdpijn
  • Benauwdheid/ last van de luchtwegen
  • Droge ogen/ droge mond Duizeligheid
  • Hoesten/ niezen
  • Stijgend ziekteverzuim

Hoofdpijn of een verminderde concentratie kunnen enkele kenmerken zijn die aangeven dat de lucht in uw omgeving toe is aan een getraind en specialistisch oog. Via Certus wordt u geholpen door bijvoorbeeld een lucht kwaliteit onderzoek.

‘Onze Lucht onderzoeken maken jouw omgeving prettig en veilig’ Dat ruikt naar meer!

Investeren in klimaat en omgeving is onmisbaar voor iedere organisatie of instelling. Van kleine check tot totaalverbetering: Via Certus houdt rekening met de factoren die voor jou belangrijk zijn én met de snelle maatschappij.
Via Certus Inspectie heb je altijd inzicht in functioneren, leer-, werk- en prestatiegerichtheid, herstelgerichtheid en persoonlijke doelen. Kortom: een totaalplaatje. We kijken naar wie je bent, wat je wilt en wat er nodig is. Zo richten we ons op uw specifieke binnenmilieu, en dat pakken we aan tot in de puntjes!

Een veilige en gezonde werkplek is de basis van goed functioneren.
Grensverleggers in binnenmilieu “Doordat we leren van onze klanten kunnen we onszelf grensverleggers noemen. Onze zorgvastgoedklanten zijn de grootste inbrengers van onze innovatie en vooruitgang. Door het monitoren van de gezondheid van patiënten en bewoners, hebben we inzicht in de leefbaarheid en het versnellen van herstel door een kwalitatief goed binnenmilieu. We zijn dan ook trots om hier dagelijks aan bij te dragen!’

Stof(onderzoek)
Tijdens een stofonderzoek meten we verschillende stofconcentraties in een ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fijnstof, chemische en organisch vluchtige stoffen. Door de resultaten te vergelijken met de vastgelegde grenswaarden krijgt u inzicht in de stofgehalten en de eventuele gevolgen hiervan. Aan de hand van de resultaten stellen we een heldere rapportage met een passend advies op.

Klimaat(onderzoek)
Via Certus checkt u, uw huidige binnenklimaat op basis van bestaande klachten. Hierbij kunt u denken aan hoofdpijn, muffe lucht, benauwde lucht, concentratieverlies en temperatuurklachten. In overleg stellen we voor een passend onderzoek op. Tijdens het onderzoek monitoren we de temperatuur, CO2-gehalte en de relatieve luchtvochtigheid.

Uw binnenklimaat
Het binnenklimaat in een ruimte bepaalt mede de thermische behaaglijkheid van de persoon in die ruimte. Thermische behaaglijkheid of thermisch comfort kan worden gedefinieerd als: “Die toestand waarin een mens tevreden is over zijn thermische omgeving en geen voorkeur heeft voor een koudere of warmere omgeving”

Wat kan Via Certus voor u betekenen?
Via Certus monitort uw fysische binnenklimaat aan de hand van de vraag of er klachten spelen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld hoofdpijn, muffe lucht, benauwde lucht, concentratieverlies en warmte en/of kou-klachten. In samenspraak met u stellen wij een gedegen onderzoek in. Tijdens het onderzoek monitoren wij voor u de:

  • Temperatuur
  • CO2
  • Relatieve luchtvochtigheid

Dit doen wij over een langere periode (bijv. 1 week 6 verschillende ruimten). Door deze parameters over langere periode te meten krijgen wij een goed beeld van het huidige binnenklimaat in uw gebouw. Aan de hand van de monitoringsresultaten stellen wij een heldere rapportage met een passend advies op. Deze rapportage is uiteraard mondeling bespreekbaar.

Microbiologisch onderzoek
Met een microbiologisch luchtonderzoek kunnen we de oorzaak van enkele gezondheidsklachten achterhalen. Zo zorgt u voor een beter werkklimaat, productiviteitsverhoging en een verminderd ziekteverzuim. Als onderdeel van een technisch-, arbo- of facilitairbeleid of gewoon omdat u wilt weten hoe het staat met het huidige binnenklimaat.
Naar aanleiding van de bestaande klachten stellen we een onderzoek in. Aan de hand van deze resultaten kan jij van ons een uitgebreide rapportage met een kundig advies verwachten. We zullen deze rapportage natuurlijk met u doornemen, zodat alles ‘helder’ is.

Wat u kunt verbeteren aan het huidige binnenmilieu?
Hoe we dat doen, neem hiervoor contact met ons op.

Aalten Almelo Apeldoorn Arnhem Barneveld Berg en Dal Berkelland Beuningen Borne Bronckhorst Brummen Buren Culemborg Dalfsen Deventer Dinkelland Doesburg Doetinchem Druten Duiven Ede Elburg Enschede Epe Ermelo Geldermalsen Haaksbergen Hardenberg Harderwijk Hattem Heerde Hellendoorn Hengelo Heumen Hof van Twente Kampen Lingewaal Lingewaard Lochem Losser Maasdriel Montferland Neder-Betuwe Neerijnen Nijkerk Nijmegen Nunspeet Oldebroek Oldenzaal Olst-Wijhe Ommen Oost Gelre Oude IJsselstreek Overbetuwe Putten Raalte Renkum Rheden Rijssen-Holten Rozendaal Scherpenzeel Staphorst Steenwijkerland Tiel Tubbergen Twenterand Voorst Wageningen West Maas en Waal Westervoort Wierden Wijchen Winterswijk Zaltbommel Zevenaar Zutphen Zwartewaterland Zwolle