Onze Duurzame Ontwikkelingsdoelen SDGs

 In Blog

Hoewel de overheid een belangrijke rol speelt bij het bereiken van de doelen, is ook het bedrijfsleven nodig om de mondiale doelen te bereiken. Bedrijven kunnen met het uitvoeren van hun kerntaak impact hebben. Maar ook investeringen, nieuwe technologie en creativiteit van het bedrijfsleven dragen bij aan een oplossing van de wereldwijde problemen. Aan de andere kant bieden de doelen ook weer kansen voor bedrijven. Zo ontstaan er nieuwe economische groei mogelijkheden, dragen ze bij aan het versterken van (internationale) relaties en het stabiliseren van economische markten. Een win-win situatie dus! En niet te vergeten: ook consumenten eisen steeds vaker een duurzaam beleid van bedrijven.

 
Via Certus haakt (u ook) aan bij de doelen

Dat Certus ‘iets’ met duurzaamheid moet is al langer geen punt van discussie meer. De SDG’s zijn daarbij een inspiratiebron en kunnen ons helpen richting en focus aan te brengen aan het duurzaamheidsbeleid van onze organisatie en die van onze opdrachtgevers. Door met ondernemingsdoelstellingen aan te haken bij de SDG’s kunnen we concreet laten zien dat ons en uw bedrijf een bijdrage levert aan de oplossing van wereldproblemen. Het betekent niet dat we direct alle doelen en subdoelen moet omarmen. We haken aan bij de doelen die bij ons bedrijf en uw organisatie passen en waarmee we de meeste impact kunt maken. Dat maakt het aanhaken op de SDG’s ook realistisch.

Alles wat je moet weten over de SDGs

De Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Wat zijn deze doelen? Hoe zijn ze opgesteld? En wat doet Nederland met de doelen? Alles wat jij moet weten over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen vind je op de pagina van SDG.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn de opvolgers van de millennium doelen. Wat zijn de grote verschillen tussen de oude en de nieuwe doelen? Jongeren vertegenwoordigers Martijn Visser en Max van Deursen leggen het uit in het volgende filmpje.

BRON: SDG